Het essentiële belang van een goede lengte van uw das

Het essentiële belang van een goede lengte van uw das

Heeft u al zitten puzzelen met het maken van een perfecte knoop in uw stropdas? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn veel verschillende manieren om de das te knopen. Het is hierbij belangrijk om een knoop te kiezen die past bij de kraag van het overhemd. Maar niet alleen het knopen kan voor moeilijkheden zorgen. Een goede lengte van de das is namelijk net zo belangrijk als de knoop die u erin legt. Want wat is nou eigenlijk de grondregel voor de perfecte lengte van de das? 

De grondregel

De belangrijkste regel bij het knopen van uw das, is dat de punt tussen de boven- en onderkant van uw riem moet komen. Deze regel is altijd toepasbaar, wat voor stropdas het ook is. Het nadeel van een te korte stropdas is dat het ervoor zorgt dat u er onterecht dikker uitziet. Ook zorgt een te lange stropdas ervoor dat mensen denken dat u klein bent. In beide gevallen iets dat u dus liever wilt voorkomen.

Het essentiële belang van een goede lengte van uw das 1

De perfecte lengte zorgt voor de perfecte uitstraling

De meest voorkomende daslengte in zowel Nederland als België is 148 centimeter. Maar het kan zijn dat dit bij u natuurlijk anders is. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de juiste lengte die voor u geschikt is. Als u van gemiddelde lengte bent, is bijna iedere stropdas goed. Maar als u wat groter of kleiner bent dan is het belangrijk om extra op te letten. Laat je hierover goed informeren voordat je de das aanschaft.

Bent u op zoek naar de geschikte das? Neem dan een kijkje op deze site waarbij u een ruim aan bod in dassen kunt vinden. Laat u zichzelf inspireren door de verschillende kleuren en patronen. De das is immers de finishing touch voor een pak, in combinatie met een overhemd.